Programma: University of Hope

13-09-2018

Verstedelijking

Elke maand organiseert Places of Hope de University of Hope met iedere maand een nieuw actueel onderwerp. Deze maand University of Hope #5: Verstedelijking.

Nederland staat voor grote opgaven: de bouw van een miljoen huizen, het nakomen van klimaatafspraken. Wat betekent dat voor de verstedelijking? Ligt de toekomst eigenlijk in de stad? Hoe maken we plekken waar we in de toekomst graag wonen en werken? Is een gezond stedelijk leven voor iedereen haalbaar? Hoe ziet de wijk van de toekomst er uit? Deze vragen komen aan bod in de University of Hope op donderdag 13 september in de Kanselarij in Leeuwarden waar een veelzijdig programma wordt aangeboden.

Het programma bestaat uit drie onderdelen. Na de lunch wordt er een rondleiding door de tentoonstelling Places of Hope aangeboden met vooraf een inleiding door curator Maarten Hajer. Daarnaast wordt er een verdiepend gesprek gevoerd in de University of Hope met diverse inleidingen en aansprekende casuïstiek. Ten slotte biedt de gemeente Leeuwarden een tweetal boekenpresentaties aan met afsluitend een buffet.

Onderstaand de eerste opzet van het programma

12.30 Aankomst met lunch
13.00 Rondleiding Places of Hope met inleiding door curator Maarten Hajer
14.00 University of Hope #5 Verstedelijking
  Presentatie van het onderzoek naar de Wijk van de Toekomst door Bright en Urban Future Studio
  Casuïstiek vanuit een aantal gemeenten
  Table of Hope
16.15 Pauze
16.30 Aanvang in de grote zaal van de Kanselarij. Boekenpresentaties: “Ruimte voor Karakter” en “Leeuwarden maakt school”
met supervisor, bestuurder, architecten en een gesprek onder leiding van Maarten Hajer.
18.30 Buffet en gelegenheid om de tentoonstelling Places of Hope te bezoeken.
19.30 Afsluiting

Tijd: 12.30u tot 19.30u
Locatie: Kanselarij, Turfmarkt 11, Leeuwarden
Aanmelden: klik hier

 

 

Beeld: Gezonde verstedelijking met de Utrechtse Healthy Urban Living aanpak

nl
en