Programme: Other

18-11-2018

Al Rewaq

Places of Hope gaat over nieuwe toekomsten voor Nederland. Het benutten van creativiteit, ontmoetingen en weer een plaats geven voor waarden in ons gesprek met elkaar. Een bijzonder voorbeeld van een Places of Hope is het Verhalenhuis Belvédére in Rotterdam. Op zondag 18 november a.s. organiseren we een bijzondere editie van het Verhalenhuis in de tentoonstelling Places of Hope in Leeuwarden.

Voor één middag leggen we nog een extra laag over de tentoonstelling. We toveren Places of Hope om tot een Al Rewaq, een broedplaats voor culturele ontmoeting en gesprek over de toekomst van Nederland. Met medewerking van de Syrische dichter en scenario-schrijver Adnan Alaoda, die afgelopen paar jaar maandelijk een Al Rewaq presenteerde. Een plek om elkaar (werkelijk) te ont moeten middels film, poëzie, verhalen en muziek. In deze bijzondere editie staan Syrische en Friese kunstenaars en professionals centraal.

Het programma
Het programma begint om 13.15 uur met een persoonlijke rondleiding door Maarten Hajer, de curator van Places of Hop en een nagesprek over de tentoonstelling in het atrium. Daarna volgt introductie van Verhalenhuis Belvédére, een korte film Art#Syria van filmer en artistiek directeur van het Arab Film Festival Rosh Abdelfatah. Verder optredens van o.a. dichter en schrijver Adnan Aloada, een gesprek met danser Charles Renoult en percussionist Meindert van Slooten. We eindigen met muziek van het trio: zangeres Shazah Alhajek, ud-speler Mohammed Alissa en tabla speler Odai Alhajek. Aan sluitend Syrische lokale hapjes (17.00 - 18.00 uur), napraten en dansen.

Iedereen is van harte uitgenodigd om deze editie van het Verhalenhuis in Leeuwarden mee te ervaren. De bijeenkomst is met Arabische vertaling door Bader Atem.

Aanmelden kan via deze link.

nl
en